Perunasalaatti

Laita tarjolle jääsalaattipedille perunasalaatti ja koristele pikkelöidyllä retiisillä.

Ainekset:

  • 500 g Annabelle-perunaa

  • 100 g jääsalaattia

  • 50 g kevätsipulin varsia

  • 30 g tillinvarsia

  • 5 g suolaa

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 50 g retiisiä

  • 1 rkl sokeria

  • 1 rkl viinietikkaa

 

Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi ja jätä maustumaan sokeriin ja etikkaan.

Keitä kuoripäälisiä perunoita suolavedessä 18 minuuttia, kaada vesi pois ja jätä perunat kattilaan kannen alle 5 minuutiksi vetäytymään pöydälle. Jäähdytä, kuori ja kuutioi perunat reiluksi kuutioksi.

Mittaa kulhoon öljyt, etikka, suola sekä pilkotut sipulin-tillinvarret. Lisää perunakuutiot, sekoita hyvin mutta hellävaraisesti. Odota vartti ja sekoita uudestaan. 

Laita tarjolle jääsalaattipedille perunasalaatti ja koristele pikkelöidyllä retiisillä.