Lohkoperunat

Laita perunat kulhoon ja mittaa suola sekä öljy. Pyörittele perunoita hyvin kulhossa jotta öljy sekä suola maustaa tasaisesti perunat. Odota kymmenen minuuttia ja toista sekoitus.

Ainekset:

  • 600 g Bellarosa  perunaa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa

 

Pese perunat hyvin ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi, siis isostakin perunasta korkeintaan kuusi lohkoa. Itse tykkään paistaa perunat kuorineen, mutta voit halutessasi kuoria perunat. Laita perunat kulhoon ja mittaa suola sekä öljy. Pyörittele perunoita hyvin kulhossa jotta öljy sekä suola maustaa tasaisesti perunat. Odota kymmenen minuuttia ja toista sekoitus. Laita perunat uunivuokaan laakeasti, siis yhteen kerrokseen, ei päällitysten. Paista kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarjoilla perunoita vaikkapa aiolin tai chilikastikkeella maustetun majoneesin kera tai vaikkapa savukalan tai pihvin lisukkeena. Mikäli kaipaat vaihtelua niin voit lisätä kulhossa maustamiseen esimerkiksi timjamia tai vaikkapa juustokuminaa.