Dijon-peruna
- 600 g Annabelle-perunaa
- 80 g voita
- 40 g Dijon-sinappia
- 2 rkl tilliä
- ½ sitruuna
- 1 tl suolaa
Keitä kuoritut tai ohutkuoriset perunat kypsäksi. Lisää voita, Dijon-sinappia (kokojyvä), hakattua tilliä, suolaa, sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna, sitruunanmehua ja soseuta ”huolimattomasti”. Voit tehdä valmiiksi ja lämmittää mikrossa annosta kasattaessa.
Graavattua kirjolohta tai kuhaa
500 g nahallinen kirjolohifilee
Noin puolidesiä karkeaa merisuolaa
Ruokalusikallinen sokeria
Pieni punasipuli pieneksi hakattuna
Tillin kukintoja
1 ruokalusikallinen hyvää konjakkia
Nypi ja leikkaa kirjolohifilee täysin ruodottomaksi. Leikkaa pois mahdolliset evät, paksut vatsa- ja selkärasvat sekä mahdollinen ”helminauha” mikä jäänyt selkäruodosta fileoinnin yhteydessä. Aseta filee reunalliseen astiaan nahkapuoli alaspäin. Lado tai ripottele fileen pinnalle ensin sokeri, punasipuli, tilli ja suola. Pirskota viimeiseksi konjakki. Anna suolautua kylmässä 10 tuntia tai jos tykkäät voimakas suolaisesta niin 16 tuntia, ja pyyhi fileen pimta puhtaaksi. Viipaloi filee terävällä ohutteräisellä veitsellä irti nahasta ja koristele/mausta viipaleet tillinkukinnoilla sekä pienellä määrällä punasipulia. Tarjoa tilli-voisulassa keitettyjen perunaviipaleiden ja versojen kera.