Dijon-peruna & graavattu kala

Lisää voita, Dijon-sinappia (kokojyvä), hakattua tilliä, suolaa, sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna, sitruunanmehua ja soseuta ”huolimattomasti”. Voit tehdä valmiiksi ja lämmittää mikrossa annosta kasattaessa.

Dijon-peruna

  • 600 g Annabelle-perunaa
  • 80 g voita
  • 40 g Dijon-sinappia
  • 2 rkl tilliä
  • ½ sitruuna
  • 1 tl suolaa

     

Keitä kuoritut tai ohutkuoriset perunat kypsäksi. Lisää voita, Dijon-sinappia (kokojyvä), hakattua tilliä, suolaa, sitruunankuoren keltaista osaa raastettuna, sitruunanmehua ja soseuta ”huolimattomasti”. Voit tehdä valmiiksi ja lämmittää mikrossa annosta kasattaessa.

Graavattua kirjolohta tai kuhaa

500 g  nahallinen kirjolohifilee

Noin puolidesiä karkeaa merisuolaa

Ruokalusikallinen sokeria

Pieni punasipuli pieneksi hakattuna

Tillin kukintoja

1 ruokalusikallinen hyvää konjakkia

Nypi ja leikkaa kirjolohifilee täysin ruodottomaksi. Leikkaa pois mahdolliset evät, paksut vatsa- ja selkärasvat sekä mahdollinen ”helminauha” mikä jäänyt selkäruodosta fileoinnin yhteydessä. Aseta filee reunalliseen astiaan nahkapuoli alaspäin. Lado tai ripottele fileen pinnalle ensin sokeri, punasipuli, tilli ja suola. Pirskota viimeiseksi konjakki. Anna suolautua kylmässä 10 tuntia tai jos tykkäät voimakas suolaisesta niin 16 tuntia, ja pyyhi fileen pimta puhtaaksi. Viipaloi filee terävällä ohutteräisellä veitsellä irti nahasta ja koristele/mausta viipaleet  tillinkukinnoilla sekä pienellä määrällä punasipulia. Tarjoa tilli-voisulassa keitettyjen perunaviipaleiden ja versojen kera.